
کرزی و رفقایش چه می خواهند؟
من معمولا اینروزها بیشتر از هرشبکه اجتماعی دیگری؛ در توییتر سرگردانم، آنهم نه بخاطر اینکه این شبکه اجتماعی را نسبت به سایر شبکه های اجتماعی برتری دهم و خیلی ازش خوشم بیاید ویا اینکه چیزهای خاص تر نسبت به دیگر شبکه ها داشته باشد. البته بیشتر وظیفه ایجاب می کند تا در این شبکه دنبال خبر و قصه نو باشم.
معمولا روزانه تعدادی زیادی از کاربران به ویژه شخصیت های سیاسی، دولتی، سخنگویان، مسئولان موسسات و نهادهای خارجی را دنبال می کنم، تا چیزی نوی اگر دست گیرم شد، خبر بنویسم و اطلاع رسانی کنم.
اما آنچه بیشترازهمه نظرم را دراین اواخربه خود جلب کرده است، دیدار های رئیس جمهور پیشین افغانستان «حامد کرزی» و رفقای دورمیزش است که معمولا هراز گاهی دیدارهای را با برخی از سفرای کشورهای خارجی مقیم کابل و یا مهمان های تازه رسیده به افغانستان انجام میدهند.
هرچند زمانی دور و برکرزی را آدم های زیادی پُرکرده بود و معمولا روزها و شب ها قصه وداستان های زیادی داشتند. گاهی برطبل مخالفت با حکومت وقت می کوبیدند و گاهی هم در فکر ایجاد اپوزیسیون های سیاسی تازه از «بدیل در حال انتظار» شروع تا آماده کردن برخی برای انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی بودند.
داکتررنگین دادفرسپنتا شاهد است که بسیاری از مقام های حکومت دوران شخص رئیس جمهور کرزی مانند کریم خُرم، صادق مدبر، بسم الله خان محمدی، عبدالجبار تقوا، گل رحمان قاضی و… از افراد نزدیک به کرزی بودند که وقت و نا وقت در دور بر رئیس حضور داشتند و در بسیاری موارد مشورهای را با او شریک می کردند و درعوض ماموریت می گرفتند تا چی کار کنند و کجا روند.
اما اینروزهای که جای بسیاری از این رفقا در کنار رئیس جمهور خالی است، با آنهم تعدادی از یاران سابق و نو، کرزی را تنها نگذاشته اند ودر دیگر موارد نمیدانم، اما درایام دیدار ها حضور گرم شان در تصاویر و عکس ها دیده می شوند.
اینروز ها هرچند رفقای زیاد جناب رئیس در بیرون از کشور تشریف دارند، اما حضور کریم خُرم رئیس دفترسابق، عبدالعلی محمدی، مشاورحقوقی رئیس جمهورغنی و یارنو کرزی، عبدالجبار تقوا و گل رحمان قاضی همچنان قوت قلب رئس جمهور پیشین است و در دیدار ها حضور سنگین دارند.
اینکه در این دیدارها چی می گذرد و روی کدام موضوعات مهم و سرنوشت ساز صحبت می شود چیزی زیادی جز چند نکته کوتاهی: «بحث روی موضوعات جاری در کشور» چیزی بیشتر از این بیرون داده نمی شود.
قبل از اینکه یادم برود بهتر است یاد آور شوم که در بسیاری موارد اگر احیانا مهمان خارجی در کار نباشد، معمولا کرزی به دیدار عبدالله عبدالله میرود و یا اینکه عبدالله عبدالله به دیدار او می آید و گاها هردو از فضل الهادی مسلمیار، رئیس پیشین مشرانو جرگه میربانی می کنند. اینکه کرزی و رفقایش از این دیدارها چی می خواهند نمیدانم!
در آخرین مورد این دیدارها امروز پنجشنبه، 31 سنبله، حامد کرزی رییس جمهور پیشین کشور، با سید حسن مرتضوی معاون سفیر ایران در کابل، دیدار کردهاست.
کرزی در صفحه توییترش نوشته است، که در این دیدار درباره اوضاع افغانستان و منطقه و تامین هرچه بهتر روابط نیک میان دو کشور بحث و گفتوگو شدهاست.
جهانگیر- کابل