
چهار دهه جنگ در افغانستان؛ نصف جمعیت افسردهگی و اضطراب را تجربه میکنند
34 نیوز؛ یافتههای سازمان دیدبان حقوق بشر که به تازگی همگانی شده است، درافغانستان، اوکراین، جمهوری افریقای مرکزی، اتیوپیا، غزه، عراق، سودان جنوبی و سوریه نشان میدهد که مردم، به ویژه زنان و افراد دارای معلولیت در این کشور ها اغلب در زمینۀ دسترسی به خدمات درمان روانی با مشکلات روبرو اند.
شانتا راو باریگا، مدیر حقوق معلولان در دیدبان حقوق بشر امروز دوشنبه، ۱۸ میزان، همزمان با روز جهانی صحت روانی، گفته است که میلیونها نفر در سراسر جهان اثرات مخرب جنگ را بر سلامت روان خود تجربه میکنند، اما تعداد اندکی از آنها حمایتهای لازم درمان روانی را دریافت میکنند.
دیدبان حقوق بشر با اشاره به چهار دهه جنگ در افغانستان گفته که به گونۀ تخمینی، بیش از نصف جمعیت افغانستان از جمله بسیاری از بازماندگان خشونتهای ناشی از درگیری، افسردهگی، اضطراب و استرس پس از سانحه را تجربه میکنند.
این سازمان خاطرنشان ساخته است که بر اساس آمار حکومت پیشین افغانستان، کمتر از ۱۰ درصد این افراد حمایت روانی اجتماعی کافی را دریافت میکنند.
یکی از کسانی که در گزارش دیده بان حقوق بشر از وی نام گرفته نشده، گفته است که در یک حملۀ انتحاری زخمی شد اما داکتران فقط زخم های او را تداوی کردند.
او گفته است: “هنوز تمام شب نمیتوانم بخوابم. من زود عصبانی میشوم، نمیدانم چه نوع درمانی باید ارایه شود، اما باید افرادی باشند که در مورد نیازمندیهای ما بپرسند.”
گفتنی است که دیدهبان حقوق بشر از دولتها خواسته است که به تاریخ ۱۳ و ۱۴ اکتوبر در نشست عمومی سلامت روانی در روم ایتالیا شرکت کنند تا به ارایه خدمات صحی به بیماران صحی در مناطق درگیر جنگ متعهد شوند.